Slik rengjør du markisen din

Terrassemarkise

Vårrengjøring er et begrep de fleste av oss kjenner til, men husker du å vaske markisene dine?

Selv om markiser lages av hardføre materialer bør du rengjøre de regelmessig. Slik sikrer du en pen duk år etter år og ikke minst en lengre levetid på markisen.

Dette gjør du med skitne markiser

Det er uunngåelig at markisen din blir skitten. I løpet av de ulike årstidene samler det seg støv og skitt som kan gi både funksjonelle og utseendemessige skader. For å bevare markiseduken din lengst mulig anbefaler vi derfor at du vasker den hver vår og hver høst.

Skitt kan fjernes fra markisen med hjelp av en myk kost; fei bort så mye skitt du klarer med kosten.

Så kan du bruke en svamp eller klut med lunkent vann og milde og vannløselige rengjøringsmidler. Skyll markisen grundig når du har vasket bort resten av skitten.

Du bør ikke bruke rengjøringsmiddel med slipemidler eller høytrykksspyler, og bruk heller ikke varmt vann over 40 grader.

Bruk vanlig såpe og klut for å rengjøre rammen på markisen.

Les også vår blogginnlegg: Hvordan velge riktig markise?

Dersom markisen blir våt

Markiser er i utgangspunktet ikke motstandsdyktige for regn. Noen markiser er impregnert med et vannavstøtende middel som gjør at duken kan motstå lett regn over en kort periode. Vi anbefaler likevel alltid å ta inn markisen din dersom det regner.

Hvis duken blir våt er det viktig at du lar den tørke helt før du tar den inn igjen, en våt markise kan nemlig føre til muggskader og bølger på duken.

Har du spørsmål til vedlikehold av markiser eller trenger du dukskift?

Ta kontakt og la oss hjelpe!